سایت بهترین پزشکان

این وبلاگ جهت معرفی آموزش پزشکی و معرفی بهترین پزشکان و متخصصان ایجاد شده است

سایت بهترین پزشکان

این وبلاگ جهت معرفی آموزش پزشکی و معرفی بهترین پزشکان و متخصصان ایجاد شده است

این وبلاگ جهت معرفی آموزش پزشکی و معرفی بهترین پزشکان و متخصصان ایجاد شده است

بایگانی
  • ۰
  • ۰

بهترین دندانپزشک در مشهد

بهترین دندانپزشک در تهران

بهترین دکتر روانشناس در مشهد

بهترین دکتر روانشناس در تهران

بهترین روانپزشک  در مشهد

بهترین  روانپزشک در تهران

بهترین دکتر پوست , مو و زیبایی  در تهران

 

 محسن باغبانی کارشناسی ارشد باغبانی  

بهترین دکتر پوست , مو وزیبایی در مشهد

بهترین  جراح پلاستیک در مشهد

بهترین جراح پلاستیک در تهران

بهترین جراح دندان در مشهد

بهترین جراح دندان در تهران

سایت نوبت دهی دکتر

سایت نوبت دهی بهترین پزشک

نوبت دکتر

 

 محسن باغبانی کارشناسی ارشد باغبانی 

بهترین دکتر پوست و مو در مشهد

بهترین دکتر پوست و مو در تهران

بهترین دندانپزشک در مشهد

بهترین دندانپزشک در تهران

بهترین جراح پلاستیک در مشهد

بهترین جراح پلاستیک در تهران

بهترین دکتر روانشناس در مشهد

بهترین دکتر روانشناس در تهران

رتروز نوعی شایع آرتروز است که اغلب بر روی زانو تأثیر می گذارد. در مرحله اول علائم خفیف است در این مقاله با آرتروز زانو و عوارض آرتروز بیشتر آشنا شوید

 

 

آرتروز زانو چیست؟

 

استئوآرتریت شایع ترین نوع آرتریت است و زانو یکی از شایع ترین مفاصل است.

مفاصل همه در طی زندگی خود از چرخه طبیعی آسیب و ترمیم عبور می کنند ، اما گاهی اوقات روند بدن برای ترمیم مفاصل ما می تواند باعث ایجاد تغییر در شکل یا ساختار آنها شود. هنگامی که این تغییرات در یک یا چند مفاصل شما رخ می دهد ، به عنوان آرتروز شناخته می شود.

مفصل بخشی از بدن است که در آن دو یا چند استخوان با هم ملاقات می کنند 

در زانو شما استخوان های ران و ساق است. همچنین یک استخوان کوچک در قسمت جلوی زانو وجود دارد که به آن پاتلا یا زانوی پا گفته می شود.

انتهای استخوانهای ما در یک سطح صاف و لغزنده پوشانده شده است که به غضروف (car-ti-lidge) معروف است. این به استخوان ها اجازه می دهد بدون اصطکاک در برابر یکدیگر حرکت کرده و مفصل شما را از استرس محافظت کنند.

زانوی شما همچنین دو حلقه دیگر از نوع دیگری از غضروف معروف به منیسک یا منیسک دارد که به شما کمک می کند تا وزن را به طور یکنواخت در طول مفصل زانوی خود به اشتراک بگذارید ، همچنین در زیر زانو شما نیز غضروف وجود دارد.

استئوآرتریت باعث می شود غضروف در مفصل زانو شما نازک شود و سطح مفصل زبرتر شود ، به این معنی که زانو به همان اندازه که صاف نیست حرکت نمی کند و ممکن است احساس درد و سفتی کند.

استئوآرتریت می تواند هر کسی را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد ، اما در زنان بالای 50 سال شایع است.

جراحات یا سایر مشکلات مفصلی مانند نقرس می تواند افراد را از ابتلا به آرتروز بیشتر کند. ژنهایی که ما از والدین خود به ارث می بریم همچنین می تواند خطر بروز بیماری را افزایش دهد.

اضافه وزن داشتن به آرتروز نیز مرتبط است زیرا این امر باعث ایجاد فشار اضافی در مفاصل تحمل وزن مانند زانوها می شود.

 

ارتروز زانو

 

علائم آرتروز زانو به چه شکل است؟

 

اگر به آرتروز زانو مبتلا باشید ، احتمالاً احساس خواهید کرد که زانوی شما گاهی اوقات دردناک و سفت است.

 این ممکن است فقط روی یک زانو تأثیر بگذارد ، به خصوص اگر در گذشته آسیب دیده باشید ، یا می توانید آن را در هر دو مورد داشته باشید. ممکن است درد در پایان روز یا وقتی زانوی خود را حرکت می دهید احساس بدتر کنید و هنگام استراحت ممکن است بهبود یابد. ممکن است صبح کمی سفتی داشته باشید ، اما این معمولاً بیش از نیم ساعت طول نمی کشد.

درد را می توان در اطراف زانو ، یا فقط در یک مکان خاص مانند قسمت جلویی و پهلوها احساس کرد. ممکن است بعد از حرکت زانو به روشی خاص ، مانند بالا رفتن یا پایین رفتن از پله ها ، احساس بدتر کنید.

بعضی اوقات ، مردم درد دارند که آنها را در شب بیدار می کند. احتمالاً خواهید فهمید که درد متفاوت است و روزهای خوب و بد را پشت سر می گذارید.

ممکن است متوجه شوید که نمی توانید زانوی خود را به راحتی یا به اندازه طبیعی حرکت دهید یا ممکن است هنگام حرکت آن را خیس یا خرد کنید.

بعضی اوقات ممکن است زانوی شما متورم به نظر برسد. این می تواند ناشی از دو چیز باشد:

  • تورم سخت: هنگامی که استخوان در لبه مفصل به سمت خارج رشد می کند ، چرخش های استخوانی تشکیل می شود ، به نام استئوفیت ها
  • تورم نرم: هنگامی که مفصل شما ملتهب می شود و مایع اضافی ایجاد می کند ، که گاهی اوقات به عنوان افیوژن یا آب روی زانو گفته می شود.

گاهی اوقات آرتروز زانو می تواند باعث ضعیف شدن عضلات ران شود ، بنابراین ممکن است پای شما نازک تر به نظر برسد. این ضعف می تواند باعث شود ناحیه مفاصل ناپایدار باشد و می تواند باعث شود زانو در هنگام وزنه زدن روی بدن راه بیندازد.

اثرات آرتروز باعث می شود افراد احساس افسردگی یا اضطراب کنند و این می تواند بر روابط و خواب تأثیر بگذارد. اگر مشکلی از این قبیل دارید ، آنها را به پزشک خود ذکر کنید زیرا کارهایی وجود دارد که می توانند برای کمک به شما انجام دهند.

 

ارتروز زانو

 

دلایل آرتروز زانو چیست؟

 

مهم‌ترین علت بروز آرتروز زانو سن است. البته ممکن است آرتروز زانو در افراد جوان نیز به‌وجود بیاید. برخی عوامل خطر ابتلا به آرتروز زانو را افزایش می‌دهند. این عوامل عبارت‌اند از:

  • سن: توانایی بهبود غضروف با افزایش سن کاهش می‌یابد.
  • وزن: چاقی و وزن بالا می‌تواند فشار بر روی مفاصل (مخصوصا مفاصل زانو) را افزایش بدهد. هر نیم کیلوگرم اضافه‌وزن می‌تواند نیروی وارده بر زانو را ۱٫۵ تا ۲ کیلوگرم افزایش بدهد.
  • وراثت: این عامل شامل جهش‌های ژنتیکی می‌شود که ممکن است فرد را بیش از دیگران در معرض ابتلا به آرتروز زانو قرار بدهد. همچنین برخی مشکلات وراثتی مانند شکل استخوان‌هایی که مفصل زانو را پوشانده‌اند نیز می‌تواند خطر بروز آرتروز زانو را افزایش بدهد.
  • جنسیت: زنان بالای ۴۵ سال بیش از مردان در معرض ابتلا به آرتروز زانو قرار دارند.
  • فشارهای محیطی مکرر: این امر می‌تواند ناشی از شغل بعضی افراد باشد. در برخی مشاغل، فعالیت‌هایی وجود دارد که موجب افزایش فشار و تنش وارد بر مفصل زانو می‌شود. مشاغل و کارهایی که فرد در آنها مجبور باشد زیاد زانو بزند، بر روی زانو بنشیند یا وزنه‌های سنگین (بالای ۲۵ کیلوگرم) را بلند کند، خطر بروز آرتروز زانو را افزایش می‌دهند. دلیل بروز این امر فشار مداوم بر روی مفاصل است.
  • ورزشکاران: ورزشکاران رشته‌های فوتبال، تنیس و دوهای مسافت طولانی بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز زانو قرار دارند. بنابراین ورزشکاران برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی باید بیشتر احتیاط بکنند. البته انجام تمرینات منظم با شدت متوسط می‌تواند به تقویت مفاصل و کاهش خطر بروز آرتروز زانو کمک بکند؛ زیرا ضعف در عضلات اطراف زانو می‌تواند موجب بروز آرتروز زانو بشود.
  • سایر بیماری‌ها: روماتیسم مفصلی دومین شکل رایج التهاب مفصل است. مبتلایان به این بیماری بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز زانو قرار دارند. همچنین مبتلایان به برخی اختلالات سوخت‌وسازی مانند هموکروماتوز (افزایش بیش‌ازحد آهن)، یا کسانی‌که بیش‌از‌حد هورمون رشد ترشح می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز زانو قرار دارند.

 

آیا عوارضی وجود دارد؟

 محسن باغبانی کارشناسی ارشد باغبانی 

استئوآرتریت می تواند بیش از یک یا دو سال ایجاد شود ، اما بیشتر اوقات روند کندی در طی سالهای متمادی است که فقط باعث ایجاد تغییرات نسبتاً جزئی در فقط بخشی از زانو می شود.

اما در بعضی موارد غضروف می تواند به حدی نازک شود که دیگر قسمت انتهای استخوان ها را نپوشاند. این باعث می شود که آنها در برابر یکدیگر مالیده شوند و درنهایت از بین بروند.

از بین رفتن غضروف ، پوشیدن استخوان ها و خاراندن استخوان ها می تواند شکل مفصل را تغییر دهد. این باعث می شود استخوان ها از حالت طبیعی خود خارج شوند و باعث می شوند زانوی شما ناپایدار و دردناک باشد.

برخی از مبتلایان به آرتروز متوجه می شوند که در پشت زانو توده ای ظاهر می شود. به این کیست بیکر یا کیست پوپلیتیال گفته می شود.

 محسن باغبانی کارشناسی ارشد باغبانی 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی